Zią ja na bogato ? Ja na to zbierałem rok a Ty na samochód tyle wydajesz miesiecznie :szeroki_usmiech
Błędy 17917 i 17980 - auto umarło
Zwiń
X
-
Błędy 17917 i 17980 - auto umarło
Witam
Prośba o rozszyfrowanie błędów 17917 i 17980. Szukałem w necie ale nie mogę znaleźć opisu akurat tych dwóch.
Wyskoczyły one u kolegi w Skodzinie 1,9 tdi AGR –> auto podczas jazdy na biegu (ok. 110km/h) nagle zdechło – zadławiło się i zgasło. Na szafie wyskoczyła pulsująca kontrolka świec żarowych i tak już została. Ponowne uruchomienie auta jest niemożliwe – rozrusznik kręci, odpala na chwilę i po ok. 10s jakby odcinało paliwo i umiera. Przy odpaleniu i wykorzystaniu tych 10s żeby szybko ruszyć jest też niemożliwe, bo przy wrzuceniu 1-ki i nawet lekkim naciśnięciu gazu natychmiast muli i zdycha. Od ok. pół roku wystepowały problemy z odpalaniem jak był ciepły, ale odpalał… aż do wczoraj. Na vagu wyskoczyły błędy j/w. Może coś poradzicie gdzie szukać przyczyny.
Nie chcę dołować kolegi ale mi to wygląda na pompę wtryskową, mogę się mylić.
Dzięki za wszelkie info.
-
-
Zamieszczone przez dariuspolocysterniarz, sprawdz jeszcze przekaznik 109 i elektrozawor odcinajacy doplyw paliwa na pompie.
.
.
.
.
- Dzisiaj w serwisie boscha zapadł wyrok: wysypał się nastawnik pompy. Za nowy krzyknęli 3200zł :shock:
Komentarz
-
Komentarz